Перейти до основного вмісту

CIO DoD відзначив кращих ІТ-виконавців

Сайт Департаменту Оборони США опублікував інформацію що Chief information officer (CIO) and the commander of U.S. Cyber Command (ІТ-директор)  відзначив більше 20-ти людей і команд, які зробили внесок у досягнення цілей ІТ-технологій у Департаменті. 

Розгляд цієї інформації дозволяє порівняти зі своїми минулими роботами, зрозуміти свій стан, визначити перспективні напрямки розвитку у цій сфері.

Троє чоловіків стоять поруч один з одним на сцені.

Серед сфер, у яких ці люди та команди досягли успіху, – кібербезпека; інформаційне підприємство; хмарні обчислення; перевага в електромагнітному спектрі; командування, управління та зв'язок; управління електронними документами; і зусилля щодо відповідності розділу 508. В англомовних термінах це пишеться так: cybersecurity; information enterprise; cloud computing; electromagnetic spectrum superiority; command, control and communications; electronic records management; and Section 508 compliance efforts

Джон Шерман, ІТ-директор Департаменту Оборони (John Sherman, the DOD's CIO,), сказав, що робота, яку виконує персонал відділу в сфері інформаційних технологій, включно з роботою, яку виконують визнані особи, зрештою спрямована на підтримку бійця. 

«Коли ми говоримо про обчислення, дані та інформацію (computing and data and information), це дійсно перевага прийняття рішень (decision advantage— тому наші бійці можуть залишатися на крок попереду тих, хто хоче кинути нам виклик на полі бою, зараз у таких місцях, як Сирія, або потенційно в майбутньому. у таких місцях, як Західна частина Тихого океану чи Східна Європа», – сказав Шерман. «Ось чому ми приходимо на роботу і робимо те, що робимо щодня, і вирішуємо ці дуже складні технічні проблеми». 

Ті, хто отримав визнання, сказав Шерман, допомогли департаменту вирішити деякі з цих важких технічних проблем і отримали визнання за те, що підходять до проблем по-різному.

«[Вони] дбають про те, щоб ми, як військові Сполучених Штатів, залишалися попереду цих потенційних суперників», — сказав Шерман. 

Генерал армії Пол М. Накасоне, який одночасно є командувачем Кіберкомандування США та директором Агентства національної безпеки (commander of U.S. Cyber Command and as director of the National Security Agency), сказав, що визнані особи роблять внесок у здатність його власної організації виконувати свою роботу. 

«Лауреати сьогодні представляють найкращих талантів департаменту, оскільки ми рухаємося до орієнтованої на дані організації, яка постійно веде інновації (data-centric organization that is continually leading innovation), — сказав Накасоне. «Як визначає стратегія даних (data strategy) Міністерства оборони США, дані справді є стратегічним активом (data really is a strategic asset), як система зброї, яка може створювати та підтримувати перевагу на полі бою — інформація, яка є точною, своєчасною та безсумнівно дієвою (accurate, timely and certainly actionable). Ваша робота з підтримки бійця і старших політиків (policymakers) і керівників розвідки дозволяє моєму командуванню, Кіберкомандуванню США та Агентству національної безпеки використовувати дані та інформацію (data and information) для швидкого досягнення оперативних ефектів у швидкості та масштабі». 

Накасоне сказав, що, оскільки Департамент Оборони та такі агентства, як АНБ і Кіберкомандування США, працюють над вирішенням викликів, створених такими стратегічними конкурентами, як Китай, їхня робота зосереджена на підтримці основних принципів, втілених у Стратегії національної оборони (National Defense Strategy): інтегроване стримування, проведення кампаній і створення довготривалої переваги (integrated deterrence, campaigning and building an enduring advantage).

«Командування та АНБ можуть досягти цих довгострокових цілей лише за умови ваших постійних інновацій», — сказав Накасоне. «Дякую вам за те, що ви зробили. Дякую вам за те, що ви робитимете. І дякую вам за майбутнє, яке ви збираєтеся принести нашому Департаменту». 

Як частина щорічної нагороди ІТ- директора Департаменту Оборони  за кібер- та ІТ-досконалість у 2022 році (2022 DOD Chief Information Officer Annual Awards for Cyber and IT Excellence) команди та окремі особи отримали нагороди або отримали почесні згадки. Серед нагороджених: 

Індивідуальні нагороди (Individual Awards)

  • Army Maj. Robert Killian, Army National Guard 
  • David Tucker Sr., United States Army 
  • Air Force Staff Sgt. Sandra Blakeslee, National Security Agency 

Індивідуальні нагороди Почесні грамоти (Individual Awards Honorable Mentions)

  • Air Force Tech. Sgt. Brian Henson, United States Air Force 
  • Kenneth Fort, Missile Defense Agency 
  • Air Force Master Sgt. Sebastian Zelazny, Air National Guard 
  • Christopher Denfeld, Defense Information Systems Agency 
  • Michael St. John, United States Army 

Командні переможці (Team Winners)

  • Army Food Management Information System Modernization Team, Defense Finance and Accounting Service 
  • Department of the Air Force Rapid Capabilities Office Software Team 
  • Deputy Chief of Staff G-6 Cyber Directorate Army, Project Sentinel RMF 2.0, United States Army 
  • Deputy Chief of Staff G-6 NC4SI Army 365 Fusion Cell Team, United States Army 
  • Defense Industrial Base Vulnerability Disclosure Pilot Team, United States Air Force and Defense Counterintelligence and Security Agency 
  • Department of the Air Force Customer Relationship Management MyFSS Team

Почесні відзнаки команди (Team Honorable Mentions )

  • 10th Medical Group Information Systems Team, United States Air Force 
  • Defense Finance and Accounting Service - Microsoft Azure Migration Team 
  • Defense Finance and Accounting Service - Joining Artificial Intel Team 
  • Ukraine Supplemental Funds Reporting Team, Under Secretary of Defense (Comptroller) 
  • Satellite Terminal (transportable), Non-Geostationary (STtNG) Team, United States Navy 
  • 508 Information Technology Accessibility Management Team, Defense Intelligence Agency 
  • Torch Team, Defense Intelligence Agency 
  • TARDyS3 Software Development Team, Defense Information Systems Agency 
  • J6 Joint All Domain Command and Control Team, Joint Staff 
  • Cyberspace Mission Support Team, Missile Defense Agency 
  • Special Operations Forces Cross Support Element Team, Special Operations Command

                Коментарі

                Популярні дописи з цього блогу

                Недоліки статей Вікіпедії, які варто подолати для підвищення довіри до неї (21.05.23 виправлена дезінформація хакера)

                Часто вікі-статті пишуть "всі кому не лінь" під чудернадськими нікнеймами ("легендами прикриття"), а потім правлять також "всі кому не лінь", через який завгодно час. Досвідчені вікі-ігромани у Вікіпедії є авторами кількох сотень чи тисяч вікі-статей та авторами кількох десятків тисяч вікі-правок чужих статей (це не описка), див. ст. Вікіпедія - це "енциклопедія" без довіри?  (гіперпосилання виправлено 20.05.2023 р. після заміни хакером) Найчастіше доповнення вікі-статей здійснюють кластери вікі- ігроманів  з числа вікі-патрульних та вікі-адміністраторів Вікіпедії, які для самореклами і вікі-рейтингу намагаються "відмітися" у максимальній кількості вікі-статей, ін., див. для прикладу:   Вікіпедія: патрульні  (patroller), Вікіпедія: рейтинг .  Є випадки, коли кластери вікі-ігроманів редагували тексти і посилання у статтях більше ніж 8 років, проте жоден з них не помічав елементарні принципові семантичні помилки першого

                OSINT (Розвідка відкритих джерел) в екосистемі зв`язаних термінів

                OSINT - Open Sourse Intelligence Цей ескіз статті, за винятком інформації про "російсько-українську війну" (гібридну воєнну агресію РФ проти України з 2013 року) початково написаний як фрагмент повної статті про OSINT у січні 2019 року у зв`язку із тим, що її попередній варіант у Вікіпедії базувався на джерелах російського походження, хоча сам термін і технологія мають англомовне походження. Ймовірно, даний текст і  джерела у Вікіпедії буде змінено і викривлено,  як і по багатьом іншим інформаційним hi-tech.  Визначення OSINT, синтезоване на основі англомовних джерел і власних досліджень:  Розвідка відкритих джерел (англ. Open source intelligence, OSINT) — концепція,  методологія і  технологія   добування з відкритих джерел  військової, політичної, економічної та іншої безпекової інформації  і використання її  для підтримки прийняття рішень у сфері національної оборони і безпеки. Добування інформації здійснюється без порушення законодавства. OSINT - це важлива неві

                Концепція Ноосфери та мережеві ергатичні організми, мережево-центричні системи і війни, Інтернет речей (уточнено 06.12.19)

                Ноосфе́ра (грец. νόος — «розум» і σφαῖρα — «сфера») — сфера розуму; сфера взаємодії суспільства та природи, у межах якої розумна людська діяльність стає визначальним фактором розвитку. У 1944 році сформований Зако́н Ноосфе́ри Верна́дського — положення про перетворення Біосфери, згідно з яким на сучасному рівні розвитку вона неминуче перетворюється в Ноосферу, тобто в сферу, де найважливішу роль в розвитку природи відіграє розум людини.  Як зазначив В.І. Вернадський відповідний термін було введено французьким математиком та філософом Е. Ле Руа разом з його другом Тейяром де Шарденом після їх детального знайомства з вченням Вернадського про біосферу під час його лекцій у Парижі в 1923 р. При цьому Ле Руа визначав ноосферу як сучасну стадію, що її геологічно переживає біосфера. Початок Ноосфери доцільно визначити з того часу, коли розумові дії людей досягли за силою впливу на геосферу і біосферу потужності «геологічної сили» - це явно сталося не пізніше ніж після побудови  Суець