Перейти до основного вмісту

Заборонений контент згідно рекомендацій Google

У даній публікації розміщені відомості Google про контент у публікаціях, у разі наявності якого не розміщуються оголошення Google. Це корисно знати, щоб не попасти у неприємну ситуацію такого типу, для прикладу: Ви створюєте сайт, наповнюєте його контентом, а потім виявляється, що на ньому Google не дозволяє розміщувати рекламні оголошення, тощо і можливо, знижує рейтинг сайту у пошуковій видачі. На жаль, повний перелік правил формально дозволяє застосувати заборону майже до будь-якого контенту, хоча у цілому дані рекомендації мають позитивне значення. Форматування Google довідки багатьма оцінюється негативно і у будь-якому випадку одна форма подання інформації є недостатньою за індивідуальними вподобаннями. Тому тут подані відомості з Google в дещо іншій формі. 


Заборонений контент згідно рекомендацій Google для показу оголошень

 Далі подано скорочений зміст, а до повного змісту можна перейти по гіперпосиланню на довідку Google. 


Вміст для дорослих

Оголошення Google не можна публікувати на сторінках з елементами порнографії, вмістом для дорослих або повнолітніх. 


Небезпечний або образливий вміст 


оголошення Google не розміщуються на сторінках із вмістом, що:
  • включає погрози чи пропагує завдання шкоди собі або іншій людині;
  • ображає чи залякує осіб чи групи осіб;
  • розпалює ненависть, пропагує дискримінацію чи принижує осіб або групи осіб за ознакою раси, етнічного походження, віросповідання, обмежених фізичних можливостей, віку, національності, статусу учасника бойових дій, сексуальної орієнтації, статі, гендерної приналежності або іншою ознакою, що має характер системної дискримінації чи утисків.
Нижче наведено приклади.
  • Погрози завдати комусь шкоди в реальному житті або заклики до нападу на іншу особу
  • Пропагування самогубства, анорексії або інших способів завдання шкоди собі
  • Вміст, що виокремлює когось як ціль для образи чи залякування
  • Вміст із пропагуванням, схваленням чи закликом до насильства над іншими людьми за ознакою їх раси, етнічного походження, віросповідання, обмежених фізичних можливостей, віку, національності, статусу учасника бойових дій, сексуальної орієнтації, статі, гендерної приналежності або іншою ознакою, що має характер системної дискримінації чи утисків
  • Вміст, який закликає інших людей вважати, що особа або група осіб не можуть називатися людьми, є людьми нижчого ґатунку або об’єктом ненависті за ознакою їх раси, етнічного походження, віросповідання, обмежених фізичних можливостей, віку, національності, статусу учасника бойових дій, сексуальної орієнтації, статі, гендерної приналежності або іншою ознакою, що має характер системної дискримінації чи утисків
  • Вміст, що пропагує ненависть до груп осіб або їх атрибутики


Рекреаційні наркотики та вміст, пов’язаний із наркотиками


Правила програми AdSense забороняють показувати оголошення Google на сторінках, де продаються чи рекламуються рекреаційні наркотики або розміщено пов’язані з ними матеріали. Приклади такого вмісту наведено нижче.
  • Реклама психоактивних рекреаційних речовин, які впливають на розумовий стан, та інших наркотичних речовин. Приклади:
    • кокаїн, кристалічний метамфетамін, героїн, марихуана, замінники кокаїну, мефідрон, "легальні наркотики"
  • Реклама продуктів або послуг, які допомагають вживати наркотичні речовини з рекреаційною метою. Приклади:
    • люльки для куріння, кальяни для марихуани, кав’ярні з марихуаною
  • Реклама довідкових матеріалів із виробництва, придбання або використання рекреаційних наркотичних речовин. Приклади:
    • форуми для обміну порадами чи рекомендаціями з уживання наркотичних речовин
Зверніть увагу, що під рекламою забороненого вмісту також мається на увазі розміщення посилань на сторінки, які не відповідають нашим правилам щодо вмісту, пов’язаного з рекреаційними наркотиками.


Вміст, пов’язаний з алкоголем

Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках із певним вмістом, пов’язаним з алкоголем, зокрема на яких:
  • продають алкогольні напої;
  • спонукають до безвідповідального споживання алкоголю (наприклад, у сприятливих фарбах висвітлюють надмірне пияцтво, алкогольні вечірки або марафони).
Крім того, тепер видавці можуть дозволяти показ оголошень із рекламою алкоголю за допомогою функції фільтрування категорій. Якщо ви не хочете розміщувати рекламу алкоголю на своїх сторінках, просто не змінюйте жодних налаштувань.


Вміст, пов’язаний із тютюновими виробами

Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках, які рекламують тютюн і тютюнові вироби, зокрема цигарки, сигари, тютюнові трубки та цигарковий папір. Зверніть увагу, що реклама забороненого вмісту також включає розміщення посилань на сторінки, які не відповідають правилам щодо вмісту, пов’язаного з тютюновими виробами.

Азартні ігри та подібний вміст

Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках із вмістом, який рекламує азартні ігри онлайн на справжні гроші або будь-які ігри в Інтернеті, де користувачі роблять ставки чи отримують гроші або інші цінні речі в обмін на можливість виграти реальні гроші чи призи за результатами гри.
Приклади:
  • Онлайн-казино та букмекерські веб-сайти
  • Сторінки, де можна придбати лотерейні квитки або скретч-картки
  • Сайти спортивних ставок
  • Сайти-агрегатори або афілійовані сайти, які рекламують сторінки азартних онлайн-ігор


Вміст, пов’язаний з охороною здоров’я

Google заборонено публікувати на сторінках із наведеним нижче вмістом на медичну тематику.
  • Продаж лікарських засобів, що відпускаються за рецептом. Приклади:
    • продаж препаратів, що відпускаються за рецептом, навіть через партнерські програми;
    • інтернет-аптеки;
    • сторінки, основною метою яких є збільшення обсягу трафіку для інтернет-аптек.
  • Продаж несертифікованих лікарських препаратів і добавок. Приклади:
    • усі ліки з цього орієнтовного списку заборонених фармацевтичних препаратів і добавок (наприклад, продукти, які містять ефедрин);
    • трав’яні або дієтичні добавки з активними фармацевтичними чи небезпечними інгредієнтами;
    • продукти, назви яких можна сплутати з назвами несертифікованих фармацевтичних препаратів, добавок або речовин, продаж яких регулюється державними органами.


Вміст, пов’язаний із хакерством і зломом

Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках, які рекламують будь-які методи хакерства чи злому. Вміст, пов’язаний із хакерством і зломом, – це інструкції чи інструменти для спотворення програмного забезпечення, роботи серверів або веб-сайтів, а також матеріали, які забезпечують несанкціонований доступ до них.


Сторінки, які пропонують програми відшкодування

Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках, які обіцяють користувачам виплати або інші бонуси за те, що вони натискатимуть оголошення, переглядатимуть веб-сторінки, читатимуть електронні листи чи виконуватимуть інші дії. Розміщення оголошень Google на таких сторінках може спричинити недійсні покази або кліки, що заборонено нашою політикою. Оголошення Google також забороняється публікувати на сторінках, які здебільшого спрямовують трафік до веб-сторінок з оплатою за певні дії або на яких обговорюються такі послуги.


Спотворений вміст

Наявність оманливого вмісту на сайті погіршує взаємодію з користувачами. Саме тому компанія Google може припинити показ оголошень на сторінках, що містять спотворену, неправдиву або оманливу інформацію про вас, ваш вміст або основне призначення вашого веб-ресурсу.


Шокуючий вміст

Оголошення Google не розміщуються на сторінках із шокуючим вмістом. Зокрема, заборонено:
  • вміст зі страшними, натуралістичними або огидними описами чи зображеннями (як-от кров, нутрощі, загусла кров, секрет статевих залоз, фізіологічні виділення людей або тварин, фотографії місць скоєння злочинів або аварій);
  • вміст про акти насильства (як-от опис чи зображення стрілянини, вибухів або бомбардування; відео страти; насильство над тваринами);
  • вміст із надмірним використанням непристойної або вульгарної лексики (лайка чи прокльони).


Вміст, пов’язаний зі зброєю

Оголошення Google не можна розміщувати на сторінках, на яких здійснюється продаж, сприяння в придбанні та пропаганда зброї чи збройних аксесуарів. Окремі приклади: продаж боєприпасів, частин зброї, обладнання, пістолетів, рушниць, пневматичної та спортивної зброї, а також зброї шокової дії. Ця політика також забороняє показ оголошень на сторінках, де продаються вибухові речовини, зокрема феєрверки.


Вміст, що сприяє недобросовісній поведінці

Заборонено публікувати оголошення Google на сторінках, вміст яких допомагає одним користувачам вводити в оману інших. Нижче наведено приклади такого вмісту.
  • Підробка документів: паспортів, дипломів, посвідчень тощо
  • Фальшування або підробка персональних даних
  • Послуги з написання курсових, наукових робіт або складання іспитів
  • Рекомендації чи інформація про препарати, які дають змогу змінити результати тестів на наявність наркотичних речовин в організмі людини
  • Вміст, який пропагує шахрайство
Наведений список не є вичерпним.


Незаконний вміст

Оголошення Google не можна показувати на сторінках із незаконним вмістом, рекламою незаконної діяльності чи порушенням законних прав інших осіб.
Підроблені товари
Видавцям AdSense не можна розміщувати оголошення Google на веб-сторінках, на яких продаються або рекламуються підроблені товари. Підроблені товари містять значок торговельної марки або логотип, надзвичайно схожий на значок іншої торговельної марки чи ідентичний йому. Виробники таких товарів імітують елементи бренду певного продукту, щоб видати підробку за оригінальний продукт, пропонований власником бренду.
Статеві акти за участю неповнолітніх осіб, примусові чи протизаконні статеві акти
У службі Google AdSense категорично заборонено монетизацію вмісту, пов’язаного із зображенням сексуального насильства над дітьми чи педофілією. Компанія Google завжди дуже активно виступала проти жорстокого ставлення до дітей в Інтернеті та за дотримання політики розміщення в мережі матеріалів, придатних для сімейного перегляду.
Відповідно до федерального закону Сполучених Штатів Америки, зображення сексуального насильства над дітьми – це демонстрація вмісту із зображенням статевого акту, орального сексу чи мастурбації, а також розпусних зображень геніталій (неприкритих або прикритих) за участю неповнолітніх осіб (тобто дітей, які не досягли 18-річного віку). Це визначення стосується, зокрема, фотографій, відеороликів, мультфільмів, малюнків і скульптур. Це може бути зображення справжньої дитини або створене комп’ютером, трансформоване, комбіноване чи змінене в інший спосіб (наприклад, у програмі Photoshop) зображення, схоже на дитину. Це також стосується сексуальних домагань до неповнолітніх (так зване зваблення).
Під вмістом, пов’язаним із педофілією, маються на увазі матеріали (фотографії, тексти, відео тощо), у яких зображається, пропагується або заохочується сексуальний потяг дорослих осіб до неповнолітніх (які не досягли 18-річного віку).

Читайте також публікації у довідці Google:

Політика щодо вмісту


Заборонений вміст

Вміст для дорослих

Обов’язковий вміст

Порушення авторських прав

Вміст, який створюють користувачі


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Недоліки статей Вікіпедії, які варто подолати для підвищення довіри до неї (21.05.23 виправлена дезінформація хакера)

Часто вікі-статті пишуть "всі кому не лінь" під чудернадськими нікнеймами ("легендами прикриття"), а потім правлять також "всі кому не лінь", через який завгодно час. Досвідчені вікі-ігромани у Вікіпедії є авторами кількох сотень чи тисяч вікі-статей та авторами кількох десятків тисяч вікі-правок чужих статей (це не описка), див. ст. Вікіпедія - це "енциклопедія" без довіри?  (гіперпосилання виправлено 20.05.2023 р. після заміни хакером) Найчастіше доповнення вікі-статей здійснюють кластери вікі- ігроманів  з числа вікі-патрульних та вікі-адміністраторів Вікіпедії, які для самореклами і вікі-рейтингу намагаються "відмітися" у максимальній кількості вікі-статей, ін., див. для прикладу:   Вікіпедія: патрульні  (patroller), Вікіпедія: рейтинг .  Є випадки, коли кластери вікі-ігроманів редагували тексти і посилання у статтях більше ніж 8 років, проте жоден з них не помічав елементарні принципові семантичні помилки першого

OSINT (Розвідка відкритих джерел) в екосистемі зв`язаних термінів

OSINT - Open Sourse Intelligence Цей ескіз статті, за винятком інформації про "російсько-українську війну" (гібридну воєнну агресію РФ проти України з 2013 року) початково написаний як фрагмент повної статті про OSINT у січні 2019 року у зв`язку із тим, що її попередній варіант у Вікіпедії базувався на джерелах російського походження, хоча сам термін і технологія мають англомовне походження. Ймовірно, даний текст і  джерела у Вікіпедії буде змінено і викривлено,  як і по багатьом іншим інформаційним hi-tech.  Визначення OSINT, синтезоване на основі англомовних джерел і власних досліджень:  Розвідка відкритих джерел (англ. Open source intelligence, OSINT) — концепція,  методологія і  технологія   добування з відкритих джерел  військової, політичної, економічної та іншої безпекової інформації  і використання її  для підтримки прийняття рішень у сфері національної оборони і безпеки. Добування інформації здійснюється без порушення законодавства. OSINT - це важлива неві

Концепція Ноосфери та мережеві ергатичні організми, мережево-центричні системи і війни, Інтернет речей (уточнено 06.12.19)

Ноосфе́ра (грец. νόος — «розум» і σφαῖρα — «сфера») — сфера розуму; сфера взаємодії суспільства та природи, у межах якої розумна людська діяльність стає визначальним фактором розвитку. У 1944 році сформований Зако́н Ноосфе́ри Верна́дського — положення про перетворення Біосфери, згідно з яким на сучасному рівні розвитку вона неминуче перетворюється в Ноосферу, тобто в сферу, де найважливішу роль в розвитку природи відіграє розум людини.  Як зазначив В.І. Вернадський відповідний термін було введено французьким математиком та філософом Е. Ле Руа разом з його другом Тейяром де Шарденом після їх детального знайомства з вченням Вернадського про біосферу під час його лекцій у Парижі в 1923 р. При цьому Ле Руа визначав ноосферу як сучасну стадію, що її геологічно переживає біосфера. Початок Ноосфери доцільно визначити з того часу, коли розумові дії людей досягли за силою впливу на геосферу і біосферу потужності «геологічної сили» - це явно сталося не пізніше ніж після побудови  Суець