Перейти до основного вмісту

Боротьба проти COVID-19 - це тренінг для захисту від більш смертоносних пандемій?

Anti Covid-19


Накопичений досвід аналізу за допомогою передових автоматизованих засобів аналізу приводить до нових ймовірних висновків, які відрізняються від традиційних суджень (вірних або невірних, точних чи неточних, повних чи неповних, ін.), які дуже посилюються під час глобального поширення в Інтернеті.

Пандемію COVID-19 можна розглядами як спосіб стимулювання людства вищими силами з метою переходу у багатьох сферах на віддалену роботу через всесвітню ІТ-мережу. Це має два найбільш важливі наслідки.

1. Вищим силам (Богу) буде більш легко розвивати і контролювати Ноосферу (сферу людського розуму). Важливим засобом розвитку глобального розуму (Global Intelligence) буде отримання доступу до суми часткових і локальних систем розуму, знань у веб-мережах. Очевидно, що людство вже розвинулося до рівня створення Global Intelligence і навряд чи можливо ззаблокувати цей процес.

2. Коли люди перейдуть на таку роботу, стануть фізично ізольованими то завдячуючи цьому ймовірність епідемій, пандемій стане дуже низькою. Важливим засобом локалізації шкідливих епідемій у масштабах областей, країни і груп країн стала відпрацьована на практиці технологія зонування областей, країни і груп країн залежно від кількості хворих на CCOVID-19.

Тому, діяльність щодо ліквідації COVID-19 варто розглядами як "глобальні навчання", "глобальні тренінги" всього людства, груп держав (#Євросоюз, #EU, ін.), окремих держав, спільнот громадян і окремих людей з метою підготовки для дій у випадку виникнення різноманітних смертельних епідемій і пандемій.

Така готовність дозволить у випадку загрози нових епідемій і пандемій швидко перейти у режими максимально ізольованої роботи і швидко локалізувати й зупинити розповсюдження будь-яких масових захворювань.
Смертність від COVID-19 станом на теперішній час є відносно невеликою, значно меншою за смертність від серцево-судинних захворювань, ін. Це підтверджує обгрунтованість зроблених висновків.

Далі подані деякі ілюстрації для автоматизації процесу прийняття рішень.

Узагальнена модель елементів процесу прийняття рішень

У теперішній час показані вище етапи процесу прийняття рішень підтримуються засобами hi-tech аналізу (Business Intelligence, Decision Support System, DSS). Автор моделі - Круковський Ігор, 2008р. 

Business Intelligence, DSS: Спрощена піраміда програмних засобів і технологій Business Intelligence, DSS


Після активного розвитку Social Media (Facebook, Twitter, ets.) з`явилась необхідність їх on-line аналізу в інтересах підтримки прийняття рішень у різних сферах бізнесу, політики, бойових інформаційно-психологічних операцій, ін. Автор моделі - Круковський Ігор, 2008р.

Нижче показана стінгазета про науково-навчальний  семінар щодо застосування Social Media Analytics й Business Intelligence для підтримки бізнес-діяльності (10.2012 року).  Організатори семінару - доцент кафедри АСУ ННП ЖВІ Круковський Ігор та co-founder & SEO SemanticForse company Всеволод Гаврилюк. У семінарі прийняли активну участь провідні працівники Semanticforce, студенти, викладачі, ад`юнкти й курсанти Житомирського військового інституту. Як видно зі змісту й тематики семінару, дані технології почали активно впроваджуватися у діяльність МОУ й ЗСУ лише у теперішній час. Проте, значно раніше, у 2012-2013 роках у друкованих науково-практичних публікаціях за результатами семінару було вказано, що застосування Socical Media Analytics DSS/BI може дозволити завчасно детектувати підвищення загроз національній безпеці й обороні. 

Також з 2011 року активно пропонувалося через Житомирський госпіталь для реалізації у госпіталі й у військовій медицині МОУ (ЗСУ) технології і програмні засоби для детектування й аналізу захворювань військових з метою підвищення ефективності лікування. Проте, лише у теперішній час спрощені засоби почали використовувати Харківському шпиталі МОУ (ЗСУ). 

У армії США, відповідні засоби активно використовувалися вже як мінімум у 2012 році, де  функціонував Центр компетенції з Army Business Intelligence і були доступні у веб відкриті приклади застосування Army BI у військовій медицині, ін. Відповідні публікації скопійовані з офіційних джерел інформації US Army.

Повідомлення-плакат про семінар про технології аналізу Social Media Analytics, CRM

Business Intelligence, DSS dss-bi.blogspot.com


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Недоліки статей Вікіпедії, які варто подолати для підвищення довіри до неї (21.05.23 виправлена дезінформація хакера)

Часто вікі-статті пишуть "всі кому не лінь" під чудернадськими нікнеймами ("легендами прикриття"), а потім правлять також "всі кому не лінь", через який завгодно час. Досвідчені вікі-ігромани у Вікіпедії є авторами кількох сотень чи тисяч вікі-статей та авторами кількох десятків тисяч вікі-правок чужих статей (це не описка), див. ст. Вікіпедія - це "енциклопедія" без довіри?  (гіперпосилання виправлено 20.05.2023 р. після заміни хакером) Найчастіше доповнення вікі-статей здійснюють кластери вікі- ігроманів  з числа вікі-патрульних та вікі-адміністраторів Вікіпедії, які для самореклами і вікі-рейтингу намагаються "відмітися" у максимальній кількості вікі-статей, ін., див. для прикладу:   Вікіпедія: патрульні  (patroller), Вікіпедія: рейтинг .  Є випадки, коли кластери вікі-ігроманів редагували тексти і посилання у статтях більше ніж 8 років, проте жоден з них не помічав елементарні принципові семантичні помилки першого

OSINT (Розвідка відкритих джерел) в екосистемі зв`язаних термінів

OSINT - Open Sourse Intelligence Цей ескіз статті, за винятком інформації про "російсько-українську війну" (гібридну воєнну агресію РФ проти України з 2013 року) початково написаний як фрагмент повної статті про OSINT у січні 2019 року у зв`язку із тим, що її попередній варіант у Вікіпедії базувався на джерелах російського походження, хоча сам термін і технологія мають англомовне походження. Ймовірно, даний текст і  джерела у Вікіпедії буде змінено і викривлено,  як і по багатьом іншим інформаційним hi-tech.  Визначення OSINT, синтезоване на основі англомовних джерел і власних досліджень:  Розвідка відкритих джерел (англ. Open source intelligence, OSINT) — концепція,  методологія і  технологія   добування з відкритих джерел  військової, політичної, економічної та іншої безпекової інформації  і використання її  для підтримки прийняття рішень у сфері національної оборони і безпеки. Добування інформації здійснюється без порушення законодавства. OSINT - це важлива неві

Концепція Ноосфери та мережеві ергатичні організми, мережево-центричні системи і війни, Інтернет речей (уточнено 06.12.19)

Ноосфе́ра (грец. νόος — «розум» і σφαῖρα — «сфера») — сфера розуму; сфера взаємодії суспільства та природи, у межах якої розумна людська діяльність стає визначальним фактором розвитку. У 1944 році сформований Зако́н Ноосфе́ри Верна́дського — положення про перетворення Біосфери, згідно з яким на сучасному рівні розвитку вона неминуче перетворюється в Ноосферу, тобто в сферу, де найважливішу роль в розвитку природи відіграє розум людини.  Як зазначив В.І. Вернадський відповідний термін було введено французьким математиком та філософом Е. Ле Руа разом з його другом Тейяром де Шарденом після їх детального знайомства з вченням Вернадського про біосферу під час його лекцій у Парижі в 1923 р. При цьому Ле Руа визначав ноосферу як сучасну стадію, що її геологічно переживає біосфера. Початок Ноосфери доцільно визначити з того часу, коли розумові дії людей досягли за силою впливу на геосферу і біосферу потужності «геологічної сили» - це явно сталося не пізніше ніж після побудови  Суець