Перейти до основного вмісту

Видатний українець, митрополит Іларіон (професор Іван Огієнко) - 12 фактів із життя та діяльності

У Youtube каналі Українського інституту національної пам'яті (УІНП) відбулася онлайн лекція про митрополита Іларіона (професора Огієнка): «12 маловідомих фактів із життя та діяльності Івана Огієнка». Пряма трансляція відбулася 14 січ. 2022 р. - за місяць і 10 днів до початку повномасштабної загарбницької війни путінської Росії проти українців і України.

Доповідач - доктор філологічних наук, професор, голова Фундації імені митрополита Іларіона Микола Тимошик.

Модерував лекцію начальник Центрального міжрегіонального відділу Богдан Галайко.

https://www.youtube.com/watch?v=NEfzUtf7x2s

УІНП - центральний орган виконавчої влади України із спеціальним статусом (Ukrainian Institute of National Remembrance - @UINPofficial)

Фрагмент відгуків з каналу відео на Youtube 

Фантастична лекція! Дуже дякую панові Миколі за десятиліття боротьби за нашого Героя Івана Огієнка! 🇺🇦❤
8

@user-yu8cm3up6i
Такого великого культурного потрясіння давно не мала... Безмежна вдячність панові професору за всю його подвижницьку працю!!! Дай, Боже, сил і здоров'я продовжувати на славу України!!!
5

@borzhomi2861
Ми сліпці,ідем на вмання.Дякую !Хочеться вірить,що завдяки Вам,і таким,як Ви спаде ця темінь...
6

@nataliamarchenko141
Надзвичайно! Лекція,яку хочеться ще довго обдумувати.Дуже гарна ідея про книги з історії,як подарунок молодим сім'ям! Величезне дякую і панові Миколі,і панові Богдану! Хочу ще!
4

@AnnaPolisuchenko
Дуже дякую за пізнавальну лекцію! Микола Степанович – кращий сучасний дослідник історії української журналістики! ❤
2

@veravera9589
Хочу ще. Вдячна. Перехоплює подих від величі української душі і плачу від несправеливості
6

@user-zw4tq8me2m
Дякуемо ! Ваши книги, уже есть в библиотеке города Торецк (Донецкая обл).
4

@user-kb1cg1wp7o
Блестящая тема. Блестящий автор с глубиной знаний, доброй украинской душой и приятным голосом, который хочется слушать и слушать! Важный материал для всех жителей и властей, недавно образованной Брусиловской территориальной общины. И не только для них! Успехов!

@istra3812
Дуже цікаво! Було б гарно зробити серію лекцій. Більш розгорнуто. Дякую!
4

@user-yj3eg9ki2l
Треба вивчати на державному рівні. Згідна щодо фільму про Огієнка. Велика Людина. Бог вам в поміч
5

@user-nm4go1no8u
Дякуємо за такі глибинні дослідження, які примножують славу Україні !

@nataliashafranska6967
Хоча знала і читала про митрополита Іларіона, проте, ваша праця розширила мої пізнання, та дуже вразила неймовірна робота та посвята Івана Огієнка українству. Велика подяка!!!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Недоліки статей Вікіпедії, які варто подолати для підвищення довіри до неї (21.05.23 виправлена дезінформація хакера)

Часто вікі-статті пишуть "всі кому не лінь" під чудернадськими нікнеймами ("легендами прикриття"), а потім правлять також "всі кому не лінь", через який завгодно час. Досвідчені вікі-ігромани у Вікіпедії є авторами кількох сотень чи тисяч вікі-статей та авторами кількох десятків тисяч вікі-правок чужих статей (це не описка), див. ст. Вікіпедія - це "енциклопедія" без довіри?  (гіперпосилання виправлено 20.05.2023 р. після заміни хакером) Найчастіше доповнення вікі-статей здійснюють кластери вікі- ігроманів  з числа вікі-патрульних та вікі-адміністраторів Вікіпедії, які для самореклами і вікі-рейтингу намагаються "відмітися" у максимальній кількості вікі-статей, ін., див. для прикладу:   Вікіпедія: патрульні  (patroller), Вікіпедія: рейтинг .  Є випадки, коли кластери вікі-ігроманів редагували тексти і посилання у статтях більше ніж 8 років, проте жоден з них не помічав елементарні принципові семантичні помилки першого

OSINT (Розвідка відкритих джерел) в екосистемі зв`язаних термінів

OSINT - Open Sourse Intelligence Цей ескіз статті, за винятком інформації про "російсько-українську війну" (гібридну воєнну агресію РФ проти України з 2013 року) початково написаний як фрагмент повної статті про OSINT у січні 2019 року у зв`язку із тим, що її попередній варіант у Вікіпедії базувався на джерелах російського походження, хоча сам термін і технологія мають англомовне походження. Ймовірно, даний текст і  джерела у Вікіпедії буде змінено і викривлено,  як і по багатьом іншим інформаційним hi-tech.  Визначення OSINT, синтезоване на основі англомовних джерел і власних досліджень:  Розвідка відкритих джерел (англ. Open source intelligence, OSINT) — концепція,  методологія і  технологія   добування з відкритих джерел  військової, політичної, економічної та іншої безпекової інформації  і використання її  для підтримки прийняття рішень у сфері національної оборони і безпеки. Добування інформації здійснюється без порушення законодавства. OSINT - це важлива неві

Концепція Ноосфери та мережеві ергатичні організми, мережево-центричні системи і війни, Інтернет речей (уточнено 06.12.19)

Ноосфе́ра (грец. νόος — «розум» і σφαῖρα — «сфера») — сфера розуму; сфера взаємодії суспільства та природи, у межах якої розумна людська діяльність стає визначальним фактором розвитку. У 1944 році сформований Зако́н Ноосфе́ри Верна́дського — положення про перетворення Біосфери, згідно з яким на сучасному рівні розвитку вона неминуче перетворюється в Ноосферу, тобто в сферу, де найважливішу роль в розвитку природи відіграє розум людини.  Як зазначив В.І. Вернадський відповідний термін було введено французьким математиком та філософом Е. Ле Руа разом з його другом Тейяром де Шарденом після їх детального знайомства з вченням Вернадського про біосферу під час його лекцій у Парижі в 1923 р. При цьому Ле Руа визначав ноосферу як сучасну стадію, що її геологічно переживає біосфера. Початок Ноосфери доцільно визначити з того часу, коли розумові дії людей досягли за силою впливу на геосферу і біосферу потужності «геологічної сили» - це явно сталося не пізніше ніж після побудови  Суець